23 Haziran 2015 Salı

KEREVIZ SAPLI SEHRIYE CORBASI

Malzemeler:
• 1 y.k. sıvı yağ
• 1 y.k. margarin
• 1 y.k. un
• 1 y.k. domates salçası
• 1 adet küp küp doğranmıș kereviz sapı
• 5 s.b. su
• 1 s.b. tavuk suyu
• 1 avuç șehriye
• Maydanoz
• Tuz

Hazirlanisi:
Margarini ve sıvı yağı bir tencereye koyup erimeye bırakın. Margarin eridikten sonra içine unu ekleyip biraz kavurun. Daha sonra salçasını ve küp küp doğranmıș kereviz sapını ilave edin ve bir kaç kez karıștırın. Suyu, tavuk suyunu ve șehriyeyi ilave ettikten sonra çırpmaya bașlayın. Kaynamaya bașladıktan sonra tuzunu ekleyip altını kısın. 5 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın ve maydanozunu ilave edip kapağını örtün.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder