Malzemeler:
• 1 kg kuru kayısı
• 4 s.b. su
• 4 s.b. toz șeker
• 4 paket vanilya șekeri
• 1 y.k. limon suyu
Hazirlanisi:
Büyük bir tencerenin içine doğranmıș kayısıları alın. Üzerine suyu, șekeri, vanilya șekerlerini ve limon suyunu ekleyin. Reçeli istediğiniz kıvama gelene kadar kaynatın. Kayısılar yumușadıktan sonra altını kapatıp tencerenin kapağını örtün. Bu șekilde kayısılar yumușamaya devam edecektir. Reçel ılındığında buzdolabına alın ve soğumaya bırakın. Reçel iyice soğuduğunda kendiliğinden kalınlașacaktır.
NOT: Kuru kayısıları bir gün önceden sıcak suyla ıslatırsanız kaynaması daha kolay ve daha çabuk olacaktır.
Afiyet olsun :)
10 Haziran 2015 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder