Malzemeler:
*Pilav için:
- 2 y.k. sivi yag
- 2 y.k. tereyagi veya margarin
- 1/2 ç.b. arpa sehriye
- 2 kupa pirinç
- 4 kupa sicak su
- Tuz
- 1-2 damla limon suyu
*Et için:
- 750 gr dana eti
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 3 dis sarimsak
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
*Brüksel lahanasi için:
- 500 gr haslanmis Brüksel lahanasi
- 1 y.k. margarin
- Karabiber
- Tuz
- 1/2 ç.k. muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
*Pilav için:
Arpa sehriyeyi sivi yagda biraz kavurun, daha sonra üzerine tereyagini veya margarini ve yikanmis pirinçleri ekleyip kavurma islemine devam edin. Kavrulan pirinçlerin üzerine sicak suyu ilave edip tuzu ve limon suyunu da kattiktan sonra pismeye birakin. Pilav suyunu çektikten sonra demlendirin ve daha sonra servis edin.
*Et için:
Eti kusbasi dograyip bir tencereye alin. Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin. Et suyunu çektikten sonra hala biraz cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz. Altini kapatmadan önce tuzunu ve kekigi ilave edip daha sonra servis edin.
*Brüksel lahanasi için:
Önceden haslanmis Brüksel lahanalarini tavada yag ile soteleyin. Baharatlarla tatlandirdiktan sonra sicak servis edin.
Afiyet olsun :)
27 Haziran 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder