18 Haziran 2015 Perşembe

AARDAPPELBROOD (patatesli ekmek)

Malzemeler:
- 150 gr haslanmis patates
- 400 gr bugday un
- 150 gr çavdar un
- 20 gr yas maya
- 260 ml ilik su
- 10 gr tuz

Hazirlanisi:
1) Haslanmis patatesleri soyup püre haline gelene kadar bir çatal yardimiyla iyice ezin
2) Bugday ununu ve çavdar ununu bir kabin içine alip ortasina bir havuz açin ve ortasina mayayi, suyu ve patates püresini ekleyin
3) Tuzu unun üzerine, mayayla temas etmeyecek sekilde, serpin
4) Pürüzsüz, yapiskan bir ekmek hamur elde edene kadar yogurun
5) Yogurma islemini tamamladiktan sonra hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika mayalanmaya birakin
6) Mayalanan hamuru 2 esit bezeye bölüp 10 dakika daha dinlendirdik sonra güzelce yuvarlayip yaglanmis ekmek kalibina yerlestirip tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
7) Son mayalanma isleminin ardindan ekmeklerin üzerlerine kesikler atip önceden isitilmis 200 - 220 derecelik firinda yaklasik 20 dakika kadar pisirin


Afiyet olsun :) 

0 yorum:

Yorum Gönder