Malzemeler:
• 2 y.k. sıvı yağ
• 1 y.k. margarin
• 1 y.k. un
• 1 y.k. domates salçası
• 5 s.b. su
• 1 s.b. tavuk suyu
• 1 ç.b. arpa șehriye
• 1 ç.b. önceden haslanmis mercimek
• Sıcak su
• Tuz
*Terbiyesi için:
• 3 y.k. yoğurt
• 1 y.k. nane
Hazirlanisi:
Sıvı yağını ve margarini bir tencereye koyun, erimesini bekleyin. Daha sonra unu ilave edin ve biraz kavurun. Un kokusu çıktıktan sonra domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu, sıcak suyu, șehriyeyi ve mercimekleri ilave ettikten sonra bir kasenin içinde yoğurdu ve naneyi çırpmaya bașlayın. Yoğurt kesilmesin diye sıcak çorbadan bir kaç kașık yoğurda ilave edin ve daha sonra karıșımı tencereye dökün ve çırpmaya bașlayın. Kaynamaya bașladıktan sonra tuzunu ilave edip altını kısın. 10 dakika kaynadıktan sonra altını kapatın ve tencerenin kapağını örtün. 5 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.
Afiyet olsun :)
27 Haziran 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder