12 Haziran 2015 Cuma

CIG BÖREK

Malzemeler:
*Hamur için:
• 2 adet yumurta
• 3 s.b. süt
• 1 kabartma tozu
• 1 t.k. șeker
• 1 t.k. tuz
• Alabildiği kadar un

*İçi için:
• 200 gr dana kıyma
• 2 adet soğan
• 6 adet sivri biber
• 2 adet domates
• 1 t.k. pul biber
• 2 ç.k. karabiber
• 2 ç.k. tuz

Hazirlanisi:
İç harcı için kıymayı, rendelenmiș soğanları, kıyılmıș sivri biberleri, rendelenmiș domatesleri, pul biberi, karabiberi ve tuzu bir kaba koyup iyice karıștırın. Bașka bir kabın içinde hamuru yapmaya bașlayın. İlk önce yumurtaları, sütü, kabartma tozunu, șekeri ve tuzu koyup karıștırın. Daha sonra içine yavaș yavaș un eklemeye bașlayın. Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekiyor. Hazırlamıș olduğunuz hamurdan bezeler kopararak hamuru bölün. Bezeleri fincan tabağı büyüklüğünde açın ve içine harcından koyup ikiye katlayın. Kenarlarını bir çatal yardımıyla bastırarak kapatın. Bolca yağ koyduğunuz bir tavada hamurları kızartın. 

Afiyet olsun :) 

* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder