Malzemeler:
• 15 adet gül
• 2 ç.b. toz șeker
• 2 paket vanilya șekeri
• 2 ç.b. su
• 2 y.k. gül suyu
Hazirlanisi:
Güllerin yapraklarını koparıp yıkayın. Ayrı bir tencerenin içine șekeri, vanilya șekerini, suyu ve gül suyunu alın. Kaynamaya bașladığında içine gülleri atın ve kısık atește kaynamaya bırakın. Reçeliniz kalınlașmaya bașladığında cam bir kasenin içine alın ve soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra kapaklı bir kaba alın ve buzdolabında bekletin. Reçeliniz soğudukça kıvamı yoğunlașacaktır.
Afiyet olsun :)
14 Haziran 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder