18 Haziran 2015 Perşembe

BÜZME TATLISI

Malzemeler:
• 2 paket hazır baklava yufkası
• 3-4 kase ceviz içi
• 500 gr tereyağı
• 1 y.k. sıvı yağ (tepsiyi yağlamak için)

*Șerbet için:
• 5 s.b. toz șeker
• 5 s.b. su

Hazirlanisi:
Cevizleri iri kalacak șekilde bir bıçak yardımıyla kesin veya bir yavanda dövün. Paketten çıkarmıș olduğunuz yufkaları tezgaha alın. Yufkanın ucuna oklavayı koyun ve tam oklavanın önüne boydan boya ceviz serpin. Cevizlerle birlikte yufkayı oklavaya sarın, iki ucundan tutarak orta kısmına doğru itin ve büzgüler elde edin. Daha sonra bu büzgüleri bozmadan oklavadan çıkarın ve önceden yağlanmıș tepsiye dizin. Bütün yufkaları bu șekilde yaptıktan sonra istediğiniz büyüklükte tatlınızı kesin. Ayrı bir tavada tereyağını eritmeye bașlayın. Erimiș olan tereyağını bir kașık yardımıyla tatlının üzerine dökün ve önceden ısıtılmıș fırına verin. Tatlınızın üzeri güzelce kızarana kadar pișirin. O arada șerbeti yapmaya bașlayın. Suyu ve șekeri bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Tatlı piștikten sonra fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Tatlı iyice soğuduktan sonra üzerine ılık șerbetini ekleyin ve șerbetini çekmesini bekleyin.

NOT: Tatlı soğuk, șerbet ılık olmalı!


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder