20 Haziran 2015 Cumartesi

PORTAKAL PELTESI

Malzemeler:
- 1 L portakal suyu
- 500 ml su
- 10 y.k. toz seker
- 2 y.k. vanilya sekeri
- 2 y.k. un (tepeleme)
- 100 ml su (nisastayi açmak için)

Hazirlanisi:
1) Portakal suyunu, suyu, sekeri ve vanilya sekerini bir tencereye alip kaynamaya birakin
2) Ayri bir kasenin içinde suyu ve nisastayi karistirin
3) Kaynamaya baslayan suya nisastayi çirparak ilave edin
4) Kalinlasip biraz kaynadiktan sonra altini kapatip kaselere bölüstürün ve sogumaya birakin
5) Istege göre portakal dilimleriyle süsleyip soguk servis edebilirsiniz

NOT: Bu pelteyi dilediginiz meyvenin suyuyla yapabilirsiniz.


Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder