Malzemeler:
- 1 L portakal suyu
- 500 ml su
- 10 y.k. toz seker
- 2 y.k. vanilya sekeri
- 2 y.k. un (tepeleme)
- 100 ml su (nisastayi açmak için)
Hazirlanisi:
1) Portakal suyunu, suyu, sekeri ve vanilya sekerini bir tencereye alip kaynamaya birakin
2) Ayri bir kasenin içinde suyu ve nisastayi karistirin
3) Kaynamaya baslayan suya nisastayi çirparak ilave edin
4) Kalinlasip biraz kaynadiktan sonra altini kapatip kaselere bölüstürün ve sogumaya birakin
5) Istege göre portakal dilimleriyle süsleyip soguk servis edebilirsiniz
NOT: Bu pelteyi dilediginiz meyvenin suyuyla yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
20 Haziran 2015 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder