Malzemeler:
- 10 adet minik patates
- 10 adet minik patates
- 6 dal taze sogan
- 3 dal taze sarimsak
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber, pul biber
*Köfte için:
- 500 gr kiyma
- Tuz, karabiber
- 500 gr kiyma
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Soganlari ve sarimsaklari iri dograyip yagda kavurun
2. Dilediginiz büyüklükte dogradiginiz patatesleri ve domatesi ekleyin
3. Salcayi ve baharatlari katip tavuk suyunu ilave edin
4. Köfteler için kiymayi baharatlarla karistirip minik toplar yapin
1. Soganlari ve sarimsaklari iri dograyip yagda kavurun
2. Dilediginiz büyüklükte dogradiginiz patatesleri ve domatesi ekleyin
3. Salcayi ve baharatlari katip tavuk suyunu ilave edin
4. Köfteler için kiymayi baharatlarla karistirip minik toplar yapin
5. Köfteleride tencereye ekleyip pismeye birakin
6. Patatesler pistiginde altini kapatip 10 dakika dinlendirin ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder