Malzemeler:
- 4 adet uzun salatalik
- 150 gr toz seker
- 150 ml beyaz sirke
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 çay kasigi pul biber (aci)
- 1 çay kasigi tuz
- 4 adet uzun salatalik
- 150 gr toz seker
- 150 ml beyaz sirke
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 çay kasigi pul biber (aci)
- 1 çay kasigi tuz
Hazirlanisi:
1. Salataliklar hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin
2. Salataliklari 1-1,5 cm kalinliginda kesip kaynayan sirkeli karisima ekleyip karistirarak salataliklarin renkleri degisene kadar pisirin
3. Altini kapatip salataliklari suyuyla birlikte derin bir kabin içine alin
4. Üzerini iki kat streç filmle örtüp sogumaya birakin ve soguk tüketin
1. Salataliklar hariç bütün malzemeleri bir tencereye alip kaynatin
2. Salataliklari 1-1,5 cm kalinliginda kesip kaynayan sirkeli karisima ekleyip karistirarak salataliklarin renkleri degisene kadar pisirin
3. Altini kapatip salataliklari suyuyla birlikte derin bir kabin içine alin
4. Üzerini iki kat streç filmle örtüp sogumaya birakin ve soguk tüketin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder