Malzemeler:
- 30 adet kuru biber
- 30 adet kuru biber
*Içi için:
- 2 adet sogan
- 1/2 su bardagi zeytinyagi
- 500 gr pirinç
- 1 yemek kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze nane
- 1/4 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi kimyon
- 2 adet kesme seker
- 4 yemek kasigi nar eksisi
- Tuz
- 2 adet sogan
- 1/2 su bardagi zeytinyagi
- 500 gr pirinç
- 1 yemek kasigi biber salçasi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tutam taze nane
- 1/4 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi kimyon
- 2 adet kesme seker
- 4 yemek kasigi nar eksisi
- Tuz
*Sosu için:
- 1-1,5 su bardagi sumak
- 3 su bardagi kaynar su
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1-1,5 yemek kasigi tuzlu sebze cesnisi
- ½ adet limonun suyu
- Sicak su
- 1-1,5 su bardagi sumak
- 3 su bardagi kaynar su
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 1-1,5 yemek kasigi tuzlu sebze cesnisi
- ½ adet limonun suyu
- Sicak su
Hazirlanisi:
1. Kuru biberleri 10-15 dakika kadar haslayin, suyun süzün ve bir kenarda sogumaya birakin
2. Iç harci için yemeklik dogranmis soganlari diger malzemelerle birlikte sirasiyla kavurun ve hazir olan iç harci sogumaya birakin
3. Dolmalari yarim doldurup esit miktarda iki tencereye dizin veya dolmalarin yarisini hemen pisirip diger yarisini bir kaba koyup derin dondurucuda saklayin
4. Suyu için sumagi kaynar suyla demlendirip süzün ve üzerine diger sos malzemelerini ekleyip karistirin
5. Tenceredeki dolmalarin üzerine bir tabak örtüp sosunu ekleyin ve yaklasik 50 dakika kadar kisik ateste pisirin
6. Pisen kuru dolmalarin altini kapatip bir kenara alin, dinlenip tamamen ilindiktan sonra servis edin
1. Kuru biberleri 10-15 dakika kadar haslayin, suyun süzün ve bir kenarda sogumaya birakin
2. Iç harci için yemeklik dogranmis soganlari diger malzemelerle birlikte sirasiyla kavurun ve hazir olan iç harci sogumaya birakin
3. Dolmalari yarim doldurup esit miktarda iki tencereye dizin veya dolmalarin yarisini hemen pisirip diger yarisini bir kaba koyup derin dondurucuda saklayin
4. Suyu için sumagi kaynar suyla demlendirip süzün ve üzerine diger sos malzemelerini ekleyip karistirin
5. Tenceredeki dolmalarin üzerine bir tabak örtüp sosunu ekleyin ve yaklasik 50 dakika kadar kisik ateste pisirin
6. Pisen kuru dolmalarin altini kapatip bir kenara alin, dinlenip tamamen ilindiktan sonra servis edin
NOT: Dolmalari doldurup kaba alip derin dondurucuda da saklayabilirsiniz. Ihtiyaciniz oldugunda hemen dolaptan çikarip pisirebilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder