Malzemeler:
Et için:
- 1 kg kontrafile
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuz, karabiber
Pilav için:
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
Sos için:
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 yemek kasigi un
- 200 ml krema
- 300 ml süt
- Bolca karabiber
- Tuz
- 150 gr konserve mantar/ taze mantar (sotelenmis)
Hazirlanisi:
1. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
1. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
2. Sicak suyu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve daha sonra altini kapatip demlenmeye birakin
3. Et için etleri tuz ve karabiberle tatlandirip sicak tavada kizartin
4. Her bir tarafini 2 dakika pisirmeniz yeterli oluyor
5. Sos için unu yagda kavurun
6. Un kokusu ciktiktan sonra krema ve sütü ekleyip cirparak sosun kalinlasmasini saglayin
7. Kivam alan sosa mantarlari ve baharatlari katip 5 dakika pisirin
8. Demlenen pilavla birlikte etin üzerine sosunu gezdirip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder