Malzemeler:
- 1 su bardagi basmati pirinci
- 2 su bardagi sebze suyu
- 5 yemek kasigi aycicekyagi
- 8 dal taze sogan
- 1/2 demet dereotu
- 1 çay bardagi bakla içi (haslanmis)
- 1 çay bardagi bezelye (haslanmis)
- 2 yemek kasigi kus üzümü
- 1/2 Limon kabugu zeste
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardagi basmati pirinci
- 2 su bardagi sebze suyu
- 5 yemek kasigi aycicekyagi
- 8 dal taze sogan
- 1/2 demet dereotu
- 1 çay bardagi bakla içi (haslanmis)
- 1 çay bardagi bezelye (haslanmis)
- 2 yemek kasigi kus üzümü
- 1/2 Limon kabugu zeste
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Bahar pilavi icin iri dogranmis soganlari yagda kavurun ve üzerine yikanmis pirincleri ekleyin
2. Baklalari, bezelyeleri, limon zestini, kus üzümünü ve sebze suyunu ilave edin
3. Tuz ve karabiberle tatlandirip kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu cektiginde ince kiyilmis dereotunu ekleyin ve 10 dakika dinlendirin
5. Demlenmis pilavi sicak servis edin
1. Bahar pilavi icin iri dogranmis soganlari yagda kavurun ve üzerine yikanmis pirincleri ekleyin
2. Baklalari, bezelyeleri, limon zestini, kus üzümünü ve sebze suyunu ilave edin
3. Tuz ve karabiberle tatlandirip kisik ateste pismeye birakin
4. Pilav suyunu cektiginde ince kiyilmis dereotunu ekleyin ve 10 dakika dinlendirin
5. Demlenmis pilavi sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder