Malzemeler:
- 2 kupa ince bulgur (+ üzerini geçecek kadar kaynar su)
- 5 adet taze sogan
- 2 adet sivri biber
- 2 kupa ince bulgur (+ üzerini geçecek kadar kaynar su)
- 5 adet taze sogan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet kapya biberi
- 2 adet havuç
- 3-4 adet kornison tursu
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet havuç
- 3-4 adet kornison tursu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1 tutam dereotu
- 1 y.k. domates salçasi
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Nar eksisi veya limon suyu
- Tuz, karabiber
- 1 y.k. domates salçasi
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Nar eksisi veya limon suyu
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2.Ayri bir tavanin içine dogranmis taze sogani, biberleri ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katip karistirin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari, kiyilmis taze maydanozu, dereotunu, naneyi, nar eksisini (veya limon suyunu) ve baharatlari ekleyip karistirin
6. Soguk servis edin
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2.Ayri bir tavanin içine dogranmis taze sogani, biberleri ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katip karistirin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari, kiyilmis taze maydanozu, dereotunu, naneyi, nar eksisini (veya limon suyunu) ve baharatlari ekleyip karistirin
6. Soguk servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder