4 Mayıs 2022 Çarşamba

HÜNKAR BEGENDI YANINDA PATATESLI BIBERLI ARPA SEHRIYE PILAVI



Malzemeler:
*Patatesli biberli arpa sehriye pilavi:
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 1 adet kapya biberi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sicak su
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze cesnisi
- Tuz
- Dereotu

Hünkar begendi:
*Et sote için:
- 600 gr dana eti
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kekik, kirmizi toz biber
- Sicak su

*Begendi için:
- 4 adet közlenmis patlican
- 2 yemek kasigi un
- 2 su bardagi süt
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 100 gr rendelenmis kasar peyniri
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

Hazirlanisi:
1. Et sote için kusbasi dogranmis dana etini sarimsaklarla birlikte yagda kavurun. Suyunu salan etleri kisik ateste kendi suyuyla pismeye birakin
2. Suyunu tamamen çeken et hala sert ise biraz sicak su ilave edip pisirmeye devam edin
3. Ayri bir tavada yemeklik dogranmis sogani ve biberleri kavurun
4. Üzerine pisen etleri, küp seklinde dogranmis domatesleri, salçayi, baharatlari kavurmaya devam edin. Bu asamada da gerekirse bir miktar daha sicak su ilave edip soteyi etler iyice yumusayana kadar kisik ateste pisirin
5. Sehriyeli pilav icin ince dogranmis sogani ve biberi yagda soteleyin
6. Üzerine küp dogranmis patatesi ve sehriyeleri ekleyip kavurmaya devam edin
7. Sicak suyu ve baharatlari katip pismeye birakin
8. Sehriyeler suyunu cektiginde ince kiyilmis dereotunu ekleyip demlenmeye birakin
9. Begendi için közlenmis patlicanlarin kabuklarini soyup incecik kiyin
10. Tereyagini bir tencereye alip eritin. Üzerine unu ilave edip kokusu çikana kadar kavurun
11. Patlicanlari da ekledikten sonra karistirarak azar azar süt katip begendi iyice kalinlasana kadar pisirin
12. Begendiyi atesten almadan önce baharatlari ve kasar peyniri rendesini ilave edin, karistirin ve atesten alin
13. Hazir olan begendiyi servis tabagina koyup üzerine hazir olan et soteyi ilave edip pilavla sicak servis edin



Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder