22 Haziran 2022 Çarşamba

BBQ SOSLU SEBZELI ET YANINDA POMMES DUCHESSE



Malzemeler:
Pommes duchesse için:
- 1 kg patates
- 2 adet yumurta sarisi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- Tuz
- Karabiber
- Istege göre muskat cevizi

Sebzeli et icin:
- 500 gr kusbasi et
- 3 adet yesil biber
- 1 adet kapya biberi
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 10 adet taze sogan
- 2-3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 çay bardagi bbq sos (tarifini daha önce blogda paylasmistik)
- 1 çay bardagi sicak su
- 2 yemek kasigi soya sosu
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Kusbasi dogranmis etleri zeytinyaginda karabiberle birlikte soteleyin ve daha sonra bir tabaga aktarin
2. Ayni tavanin içine jülyen usulü dogranmis biberleri, kabaklari ve havucu atip onlari da soteleyin
3. Sotelenen sebzelerin üstüne pismis etleri ve taze soganlari ekleyin, bbq sosu, soya sosu ve sicak suyunu ilave edin, istege göre bir miktar tuz ile tatlandirin ve sos kalinlasana kadar kisik ateste pismeye birakin
4. Pommes duchesse icin patatesleri soyup haslayin ve süzün
5. Icine tereyagini ve baharatlari ekleyip püre ezicisiyle ezin
6. Homojen bir püre elde ettikten sonra yumurta sarilarini ekleyip spatulayla karistirin ve duy taktiginiz bir santi posetine aktarin
7. Yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye mandalina büyüklügünde sikin ve önceden isitilmis 190° C derecelik firinda 30-35 dakika pisirin
8. Sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder