Malzemeler:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Taze soganli sote patates için:
- 1 kg al dente haslanmis patates
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 4 dal taze sogan
- 1 tutam kekik
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin
4. Al dente haslanmis patatesleri iri küpler halinde dilimleyin
5. Genis bir tavanin icine yagi ve ince dogranmis taze soganlari alip soteleyin
6. Üzerine patatesleri ve baharatlari ekleyip 5 dakika kavurun ve sicak köftelerler servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder