9 Haziran 2022 Perşembe

MISIRLI SOGANLI BULGUR PILAVI



Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 3 adet sogan
- 1 çay bardagi misir
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
2. Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3. Son olarak üzerini sicak suyunu, misiri ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5. En az yarim saat demlenen bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder