Malzemeler:
- 5 adet patlican
- Kizartmak icin: aycicek yagi
- 5 adet patlican
- Kizartmak icin: aycicek yagi
- 500 gr kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tutam kiyilmis nane
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 2 dilim ekmek içi
- 1 tutam kiyilmis nane
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber, pul biber
*Sosu için:
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 3 su bardagi sicak su
- Tuz, pul biber
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 3 su bardagi sicak su
- Tuz, pul biber
*Üzeri için:
- 2 adet biber
- 1 adet domates
- 2 adet biber
- 1 adet domates
Hazirlanisi:
1. Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini ve baharatlari bir kaba alip yogurun. Sekillendirin ve bir kenara
2. Patlicanlari temizleyip dograyin ve kizgin yagda kizartin
3. Önce patlicanlari ve daha sonra köfteleri üzerine yerlestiricek sekilde malzemeleri firin kabina dizin ve üzerini dilimlenmis biber ve domatesle süsleyin
4. Ayri bir kasede sos malzemelerini karistirin ve yemegin üzerine gezdirin
5. Önceden isitilmis 200 derecelik firinda 30 dakika pisirin ve sicak servis edin
1. Köfte için kiymayi, rendelenmis sogani, yumurtayi, ekmek içini ve baharatlari bir kaba alip yogurun. Sekillendirin ve bir kenara
2. Patlicanlari temizleyip dograyin ve kizgin yagda kizartin
3. Önce patlicanlari ve daha sonra köfteleri üzerine yerlestiricek sekilde malzemeleri firin kabina dizin ve üzerini dilimlenmis biber ve domatesle süsleyin
4. Ayri bir kasede sos malzemelerini karistirin ve yemegin üzerine gezdirin
5. Önceden isitilmis 200 derecelik firinda 30 dakika pisirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder