14 Haziran 2022 Salı

MAYDANOZLU PATATESLI BÖREKLER



Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1 adet sogan
- 3 adet patates (haslanmis)
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1/8 bag maydanoz
- Tuz, karabiber

Sosu için:
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1.5 su bardagi süt
- 2 adet yumurta
- Tuz

Üzeri için: 2 adet yumurta sarisi + mavi hashas

Hazirlanisi:
1. Iç harci için sogani yemeklik dograyip yagda soteleyin
2. Haslanmis patatesleri ve baharatlari ekleyip 5 dakika kadar soteledikten sonra atesten alin
3. Ayri bir kasede sos malzemelerini çirpin
4. Her yufkayi 6’e bölün ve bir firça yardimiyla üzerine sostan sürün
5. Iç harcindan bir miktar içine koyup sarin 
6. Böreklerin hepsini yufkalar bitene kadar bu sekilde hazirlayin ve yaglanmis firin tepsisine dizin
7. Üzerine kalan sostan yaglayin ve yumurta sarisi sürüp mavi hashas serpin
8. Börekleri önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder