Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 1 adet sogan
- 3 adet patates (haslanmis)
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1/8 bag maydanoz
- Tuz, karabiber
- 5 adet yufka
- 1 adet sogan
- 3 adet patates (haslanmis)
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1/8 bag maydanoz
- Tuz, karabiber
Sosu için:
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1.5 su bardagi süt
- 2 adet yumurta
- Tuz
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1.5 su bardagi süt
- 2 adet yumurta
- Tuz
Üzeri için: 2 adet yumurta sarisi + mavi hashas
Hazirlanisi:
1. Iç harci için sogani yemeklik dograyip yagda soteleyin
2. Haslanmis patatesleri ve baharatlari ekleyip 5 dakika kadar soteledikten sonra atesten alin
3. Ayri bir kasede sos malzemelerini çirpin
4. Her yufkayi 6’e bölün ve bir firça yardimiyla üzerine sostan sürün
5. Iç harcindan bir miktar içine koyup sarin
6. Böreklerin hepsini yufkalar bitene kadar bu sekilde hazirlayin ve yaglanmis firin tepsisine dizin
7. Üzerine kalan sostan yaglayin ve yumurta sarisi sürüp mavi hashas serpin
8. Börekleri önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pisirin
1. Iç harci için sogani yemeklik dograyip yagda soteleyin
2. Haslanmis patatesleri ve baharatlari ekleyip 5 dakika kadar soteledikten sonra atesten alin
3. Ayri bir kasede sos malzemelerini çirpin
4. Her yufkayi 6’e bölün ve bir firça yardimiyla üzerine sostan sürün
5. Iç harcindan bir miktar içine koyup sarin
6. Böreklerin hepsini yufkalar bitene kadar bu sekilde hazirlayin ve yaglanmis firin tepsisine dizin
7. Üzerine kalan sostan yaglayin ve yumurta sarisi sürüp mavi hashas serpin
8. Börekleri önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve üzeri kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder