Malzemeler:
- 8 adet dolmalik biber
- 1 adet sogan
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 adet sivri biber
- 200 gr tavuk gögsü
- 1 adet domates
- 1 su bardagi pirinç
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, pul biber, kuru nane
- 1 su bardagi sicak su
- 1 tutam taze maydanoz
- 8 adet dolmalik biber
- 1 adet sogan
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 adet sivri biber
- 200 gr tavuk gögsü
- 1 adet domates
- 1 su bardagi pirinç
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, pul biber, kuru nane
- 1 su bardagi sicak su
- 1 tutam taze maydanoz
*Suyu için:
- 3 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 3 su bardagi sicak su
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi limon suyu
Hazirlanisi:
1. Bir tavada ince dogranmis sogani ve biberleri yag ile kavurun
2. Üzerine minik küpler halinde dogranmis tavuk gögsünü ekleyin
3. Küp dogranmis domatesi, iyice yikanmis pirinci, salçayi ve baharatlari katin
4. Sicak suyunu ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar hafif pisirin, atesten alin ve ince kiyilmis taze maydanozu ilave edin
5. Biberleri oyup içlerini temizleyin, harçla doldurup firin kabina dizin
6. Suyu için zeytinyagini, limon suyunu, sicak suyu ve tuzlu sebze çesnisini bir tencereye alip karistirarak kaynatin ve dolmalarin üzerine gezdirin
7. Firin kabini alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 220 derecelik firina verin
8. Pismeye yakin üzerini açin ve üzeri bir miktar kizarana kadar pisirdikten sonra biraz dinlendirin ve daha sonra servis edin
1. Bir tavada ince dogranmis sogani ve biberleri yag ile kavurun
2. Üzerine minik küpler halinde dogranmis tavuk gögsünü ekleyin
3. Küp dogranmis domatesi, iyice yikanmis pirinci, salçayi ve baharatlari katin
4. Sicak suyunu ilave edip pirinçler suyunu çekene kadar hafif pisirin, atesten alin ve ince kiyilmis taze maydanozu ilave edin
5. Biberleri oyup içlerini temizleyin, harçla doldurup firin kabina dizin
6. Suyu için zeytinyagini, limon suyunu, sicak suyu ve tuzlu sebze çesnisini bir tencereye alip karistirarak kaynatin ve dolmalarin üzerine gezdirin
7. Firin kabini alüminyum folyoyla örtüp önceden isitilmis 220 derecelik firina verin
8. Pismeye yakin üzerini açin ve üzeri bir miktar kizarana kadar pisirdikten sonra biraz dinlendirin ve daha sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder