Malzemeler:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Fasülye diblesi icin:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Fasülye diblesi icin:
- 500 gr taze fasülye
- 4 adet domates
- 1 adet sogan
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 kupa pirinc
- 1,5 kupa sicak su
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Fasülye diblesi icin sogani ince dograyip yagda kavurun
3. Üzerine minik dogranmis fasülyeleri ekleyip kavurmaya devam edin
4. Domatesleri ve baharatlari katip fasülyeler yumusayana kadar pisirin
5. Fasülyeler pistiginde pirinci ve sicak suyu ilave edip pismeye birakin
6. Pirincler pistiginde altini kapatin ve 30 dakika demlenmeye birakin
7. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
8. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin
9. Sicak köfteleri fasülye diblesiyle sicak servis edin
7. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
8. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin
9. Sicak köfteleri fasülye diblesiyle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder