Malzemeler:
- 10 adet minik patates
- 2 adet domates
- 2 adet havuc
- 10 adet minik patates
- 2 adet domates
- 2 adet havuc
- 1 adet kapya biberi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tavuk suyu
- Tuz, karabiber
Köfte için:
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz
- Kizartmak için: ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 500 gr kiyma
- 1 adet sogan
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 2 dilim bayat ekmek içi
- Kuru nane, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, tuz
- Kizartmak için: ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
Hazirlanisi:
1. Köfte icin sogani ince dograyin ve diger malzemeleri ekleyip yogurun
2. Derin bir tavaya ayçiçek yagi alip 2 dis sarimsakla isitin, içine köfteleri atip kizartin ve tabaga alin
3. Ayni tavada dilediginiz sekilde dogranmis sebzeleri kavurun
4. Salça ve baharatlarla tatlandirip köfteleri ekleyin
5. Tavuk suyunu ilave ettikten sonra yemegi kisik ateste pismeye birakin
6. Patatesler pistiginde altini kapatip 15 dakika dinlendirip sicak servis edin
1. Köfte icin sogani ince dograyin ve diger malzemeleri ekleyip yogurun
2. Derin bir tavaya ayçiçek yagi alip 2 dis sarimsakla isitin, içine köfteleri atip kizartin ve tabaga alin
3. Ayni tavada dilediginiz sekilde dogranmis sebzeleri kavurun
4. Salça ve baharatlarla tatlandirip köfteleri ekleyin
5. Tavuk suyunu ilave ettikten sonra yemegi kisik ateste pismeye birakin
6. Patatesler pistiginde altini kapatip 15 dakika dinlendirip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder