Malzemeler:
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Anne köftesi için:
- 600 gr az yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ekmek içi
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- Tuz, karabiber
Sumakli sote sogan icin:
- 6 adet sogan
- 6 adet sogan
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 tatli kasigi sumak
- 1 cay kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tuz
Hazirlanisi:
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin
4. Sumakli sote sogan icin soganlari ince dograyip yagda soteleyin
1. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve üzeri kapali bir kaba alip buzdolabinda dinlendirin
2. Yemek vakti yaklastiginda dinlenen köfte kiymasini buzdolabindan alip dilediginiz gibi sekillendirin
3. Köfteleri az yagli tavada veya mangalda pisirin
4. Sumakli sote sogan icin soganlari ince dograyip yagda soteleyin
5. Soganlar eridiginde baharatlari katip karistirin ve köfteyle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder