Malzemeler:
Karniyariklar icin:
Karniyariklar icin:
- 4 adet közlenmis patlican
- 250 gr dana kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik
- 250 gr dana kiyma
- 1 adet büyük boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik
Üzeri için: Domates ve biber dilimleri
Sosu için:
- 3 su bardagi su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 3 su bardagi su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
Basmati pilavi icin:
Basmati pilavi için:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa basmati pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Patlicanlari pijama deseni soyup ortadan bölün
2. Cam bir tepsiye alip üzerine 2 yemek kasigi aycicekyagi, tuz ve karabiber serpip harmanlayin
3. Önceden isitilmis 250°C derecelik firinda pisirin
4. Közlenmis patlicanlari sogumaya birakin ve daha sonra karinlarini yarin
5. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun
6. Üzerine yemeklik dogranmis biberi, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
7. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
8. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin
9. Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis domates ve biber yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
10. Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
11. Karniyariklar 35-40 dakika kadar pistikten sonra biraz dinlendirin
1. Patlicanlari pijama deseni soyup ortadan bölün
2. Cam bir tepsiye alip üzerine 2 yemek kasigi aycicekyagi, tuz ve karabiber serpip harmanlayin
3. Önceden isitilmis 250°C derecelik firinda pisirin
4. Közlenmis patlicanlari sogumaya birakin ve daha sonra karinlarini yarin
5. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun
6. Üzerine yemeklik dogranmis biberi, ezilmis sarimsagi ve kiymayi ekleyip kavurmaya devam edin
7. Kiyma renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
8. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin
9. Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis domates ve biber yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
10. Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
11. Karniyariklar 35-40 dakika kadar pistikten sonra biraz dinlendirin
12. Basmati pilavi için bir tavanin içine yaglari alip eritin
13. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
14. Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu) ve tuzu ilave edin
15. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, karistirin ve kapatip demlenmeye birakin
16. Pilav demlendikten sonra karniyariklarla birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder