Malzemeler:
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa tavuk suyu
- Tuz
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa tavuk suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
2. Sicak tavuk suyunu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve daha sonra altini kapatip demlenmeye birakin
3. Sicak servis edin
1. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
2. Sicak tavuk suyunu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve daha sonra altini kapatip demlenmeye birakin
3. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder