2 Ağustos 2023 Çarşamba

MERCIMEK YEMEGI YANINDA MANTARLI ARPA SEHRIYE PILAVI VE YOGURTLU FIRINDA SEBZE



Malzemeler:
Yesil mercimek yemegi icin:
- 2 su bardagi yesil mercimek
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- Tuz, karabiber
- Tavuk suyu veya sicak su

Mantarli arpa sehriye pilavi icin:
- 200 gr mantar (konserve)
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi ayçiçek yag
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 kupa sicak su
- Tuz

Firinda sebze icin:
- 3 adet kabak
- 2 adet havuç
- 2 adet kapya biberi
- 2 adet sivri biber
- 1/2 cay bardagi zeytinyagi 
- Tuz

Yogurt icin:
- 500 gr yogurt
- 2 dis sarimsak 
- Tuz

Servis icin:
- 2 adet simit

Hazirlanisi:
1. Mercimek yemegi icin mercimegi yikayip 15 dakika kisik ateste haslayin
2. Ayri bir tencerede küp küp dogranmis sogani ve rendelenmis sarimsagi soteleyin
3. Haslanmis mercimekleri ve salçayi ilave edip soteleme islemine devam edin
4. Üzerine baharatlari ve tavuk suyunu veya sicak suyu da ekleyip pismeye birakin
5. Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

1. Mantarli arpa sehriye pilavi icin bir pilav tenceresine yaglarla birlikte dogranmis sogani ve mantarlari alip yumusayana kadar soteleyin
2. Üzerine arpa sehriyeleri ilave edin ve yaklasik bir dakika kadar kavurun
3. Sicak suyunu ve tuzu ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4. Sehriyeler suyunu çektikten sonra altini kapatip pilavi demlendirin
5. Mantarli arpa sehriye pilavi iyice demlendikten sonra sicak servis edin

1. Firinda sebze icin sebzeleri dilediginiz büyüklükte dograyip bir kaba alin ve üzerine yag, tuz ve karabiber gezdirip harmanlayin
2. Yagli kagitla kaplanmis tepsiye aktarip önceden isitilmis 250 derecelik firinda pismeye birakin
3. Sosu için ezilmis sarimsaklari yogurt ve tuzla karistirin ve servis tabagina yayin
4. Üzerine sebzeleri dizip dilimlenmis simitlerle servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder