25 Ağustos 2023 Cuma

ISPANAKLI ARNAVUT BÖREGI



Malzemeler:
Hamur için:
- 500 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- Alabildigi kadar ilik su

Bezeleri açmak için karisim:
- 1 su bardagi misir nisastasi
- 1 su bardagi un

Ara katlari için yag karisimi:
- ½ su bardagi ayçiçek yagi
- 150 gr margarin veya tereyagi

Iç harci için:
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 3 adet sogan
- 2 demet ispanak
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Hamur malzemelerini bir yogurma kabina alip yumusak bir hamur elde edin ve üzerini örtüp 20-30 dakika oda isisinda dinlenirin
2. Iç harci için ince kiyilmis soganlari, kiymayi ve baharatlari yagda soteleyip kenara alin
3. Dinlenen hamuru 20 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4. Bezelerin ilk 13 adetini tek tek nisasta-un karisimiyla tabak büyüklügünde açin
5. Hamurlarin arasina eritilmis yag ile ayçiçek yagi karisimi sürerek üst üste dizin
6. Kalan 7 adet bezeyi de ayni sekilde yapin
7. 13 katli hamuru bir merdane yardimiyla tepsinizin büyüklügünde açin ve yaglanmis tepsiye yerlestirin
8. Üzerine soteleyip soguttugunuz harci yayip 7 katli hamuru da ayni sekilde açip üzerine kapatin
9. Böregi dilediginiz sekilde dilimleyin ve tekrar yag karisimindan bir miktar sürüp önceden isitilmis 200-220 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder