Malzemeler:
Kuru fasülye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
Kuru fasülye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- Maydanoz
- 5 adet kuru arnavut biberi
- 5 adet kuru arnavut biberi
Havuclu grecka icin:
- 1 kupa karabugday
- 1 adet sogan
- 3 adet küp dogranmis havuc
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi aycicek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
- 2 dis sarimsak
Cacik icin:
- 500 gr yogurt
- 4 adet salatalik
- 1 dis sarimsak
- Tuz, kuru nane
- Zeytinyagi
- 500 gr yogurt
- 4 adet salatalik
- 1 dis sarimsak
- Tuz, kuru nane
- Zeytinyagi
Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine ince kiyilmis sogani, kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5. Greçka için bir tavanin içinde karabugdaylari ve ince dogranmis sebzeleri alip yagda kavurun
9. Üzerine ezilmis sarimsagi, yogurdu ve baharatlari ilave edip karistirin
10. Cacigi servis tabagina alip üzerine bir miktar zeytinyagi gezdirin
11. Kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra pilavla birlikte sicak servis edin
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine ince kiyilmis sogani, kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5. Greçka için bir tavanin içinde karabugdaylari ve ince dogranmis sebzeleri alip yagda kavurun
6. Üzerine ezilmis sarimsaklari, sicak suyu ve tuzu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
7. Karabugdaylar suyunu cektiginde altini kapatip demlenmeye birakin
8. Cacik icin salataliklari rendeleyip bir kaba alin9. Üzerine ezilmis sarimsagi, yogurdu ve baharatlari ilave edip karistirin
10. Cacigi servis tabagina alip üzerine bir miktar zeytinyagi gezdirin
11. Kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra pilavla birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder