25 Haziran 2024 Salı

DUDOVE TATLISI - BOSNAK LEZZETI



Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kasigi yogurt
- 2 türk kahvesi fincani toz seker
- 2 türk kahvesi fincani aycicek yagi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cay kasigi karbonat
- 1 paket vanilya
- Alabildigi kadar un
- Üzeri icin ceviz

Serbeti icin:
- 4 su bardagi su
- 3 su bardagi toz seker
- 1 yemek kasigi limon suyu

Hazirlanisi:
1. Serbet icin malzemeleri bir tencereye alip 10 dakika kaynatin ve sogumaya birakin
2. Tatlinin hamuru icin ceviz haric bütün malzemeleri sirasiyla bir kaba alip yumusak bir hamur elde edin
3. Hamuru ceviz büyüklügünde bezelere bölüp silindir sekli verin ve araliklarla tepsiye dizin 
4. Üzerlerine catalla desen verip ortalarina yarim ceviz oturtun ve önceden isitilmis 180°C derecelik firinda kizarana kadar pisirin
5. Pisen tatliyi firinda alip 3 dakika dinlendirin ve serbetini döküp üzerine baska bir tepsi örtün
6. Sebetini cektikten sonra en az 4 saat dinlendirip servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder