Malzemeler:
- 1 su bardagi arpa sehriye
- 2 yemek kasigi aycicek yagi
- Tuz
- 2 su bardagi sicak su
- 8 adet salatalik ( rendelenmis, suyu süzülmüs)
- 1 su bardagi arpa sehriye
- 2 yemek kasigi aycicek yagi
- Tuz
- 2 su bardagi sicak su
- 8 adet salatalik ( rendelenmis, suyu süzülmüs)
- 1/8 demet dereotu
Sosu için:
- 3 yemek kasigi yogurt
- 3 yemek kasigi yogurt
- 3 yemek kasigi süzme yogurt
- Tuz
- 2 dis sarimsak
Üzeri icin:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 su bardagi ceviz
Hazirlanisi:
1. Sehriyeleri bir pilav tenceresine alip yagla biraz kavurun
2. Üzerine sicak suyu ve tuzu ekleyip pismeye birakin
3. Pistiginde altini kapatip demlenmeye birakin
4. Sehriyeler soguduktan sonra diger malzemelerle birlikte bir kaba aktarin
5. Üzerine sos malzemelerini ekleyip harmanlayin ve cevizli yag gezdirip servis edin
1. Sehriyeleri bir pilav tenceresine alip yagla biraz kavurun
2. Üzerine sicak suyu ve tuzu ekleyip pismeye birakin
3. Pistiginde altini kapatip demlenmeye birakin
4. Sehriyeler soguduktan sonra diger malzemelerle birlikte bir kaba aktarin
5. Üzerine sos malzemelerini ekleyip harmanlayin ve cevizli yag gezdirip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder