Malzemeler:
Et sote icin:
Et sote icin:
- 600 gr dana eti
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 4 adet sivri biber
- 4 adet domates
- 1/2 yemek kasigi domates salçasi
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kekik, kirmizi toz biber
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 4 adet sivri biber
- 4 adet domates
- 1/2 yemek kasigi domates salçasi
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kekik, kirmizi toz biber
Pilav icin:
- 1 su bardagi baldo pirinc
- 2 su bardagi sebze suyu veya sicak su
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 cay bardagi badem
- 1/2 cay bardagi kus üzümü
- 1/2 demet dereotu
- 1 yemek kasigi limon suyu
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Kusbasi dogranmis dana etini sarimsaklarla birlikte yagda kavurun
2. Suyunu salan etleri kisik ateste kendi suyuyla pismeye birakin
3. Suyunu tamamen çeken ete yemeklik dogranmis sogani ve biberleri ekleyin
4. Küp dogranmis domatesleri, salçayi, baharatlari katip kavurmaya devam edin
5. Et yumusayana kadar kapaga kapali bir sekilde pismeye birakin
1. Kusbasi dogranmis dana etini sarimsaklarla birlikte yagda kavurun
2. Suyunu salan etleri kisik ateste kendi suyuyla pismeye birakin
3. Suyunu tamamen çeken ete yemeklik dogranmis sogani ve biberleri ekleyin
4. Küp dogranmis domatesleri, salçayi, baharatlari katip kavurmaya devam edin
5. Et yumusayana kadar kapaga kapali bir sekilde pismeye birakin
6. Pilavi icin bademleri ve yikanmis pirincleri yagda kavurun
7 Üzerine kus üzümünü ve sebze suyunu ilave edin
8. Tuz ve karabiberle tatlandirip kisik ateste pismeye birakin
9. Pilav suyunu cektiginde ince kiyilmis dereotunu ekleyin ve 10 dakika dinlendirin
10. Demlenmis pilavi et soteyle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder