Malzemeler:
- 5 adet patates
- 5 adet patates
- 2 adet havuc
- 2 su bardagi bezelye
Köfte için:
- 500 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dilim ekmegin içi
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 çay kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi nane
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/8 demet maydanoz
- 500 gr dana kiyma
- 1 adet sogan
- 1 dilim ekmegin içi
- 1 adet yumurta
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 çay kasigi kimyon
- 1 tatli kasigi nane
- 1 çay kasigi karabiber
- 1 tatli kasigi tuz
- 1/8 demet maydanoz
Sosu için:
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 750 ml su
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 750 ml su
Süslemek için: 2 adet domates
Hazirlanisi:
1. Patatesleri soyup elma dilimleri haline getirip ince dogranmis havuclari ve bezelyeleri bir firin tepsisine dizin
2. Bir kabin içinde köfteyi yogurup dilediginiz sekilde sekillendirip patateslerin üzerlerine dizin
3. Domatesi dilimleyip etrafina dagitin
4. Sos malzemelerini bir tencereye alip kaynatin
5. Sosu da üzerine ekledikten sonra üzerini folyo ile örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
1. Patatesleri soyup elma dilimleri haline getirip ince dogranmis havuclari ve bezelyeleri bir firin tepsisine dizin
2. Bir kabin içinde köfteyi yogurup dilediginiz sekilde sekillendirip patateslerin üzerlerine dizin
3. Domatesi dilimleyip etrafina dagitin
4. Sos malzemelerini bir tencereye alip kaynatin
5. Sosu da üzerine ekledikten sonra üzerini folyo ile örtüp önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
6. Yemek pistikten sonra 15 dakika dinlendirip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder