Malzemeler:
Hamur için:
- 750 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- Alabildigi kadar ilik su
Hamur için:
- 750 gr un
- 1 tatli kasigi tuz
- Alabildigi kadar ilik su
Içi için:
- 1 kg haslanmis patates
- 1 kg haslanmis patates
- 1 yemek kasigi aci pul biber
- Tuz, karabiber
- Tuz, karabiber
Açmak için: un + ayçiçek yagi
Içi ve üzeri için: ayçiçek yagi + eritilmis margarin veya tereyagi
Hazirlanisi:
1. Hamur için unu ve tuzu bir kaba alip üzerine azar azar ilik su ekleyip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin ve 30 dakika dinlendirin
2. Iç harci için haslanmis patatesleri ezin ve baharatlarla tatlandirin
3. Hamuru 3 esit bezeye bölün ve 30 cm çapinda unlanmis tezgahta açin. Üzerine yag gezdirip kenari alin ve diger bezeleri de ayni sekilde yapin
4. Ilk hazirladiginiz bezeyi ellerinizle çekistirip 1 metre çapinda büyüklüge gelene kadar çekistirin
5. Kenar kisimlarina iç harcindan koyup yag gezdirin ve distan içe dogru çekistirerek sarmaya baslayin
6. Orta kismini kesip çember olusturun ve böregi yaglanmis tepsiye alip içten disa dogru dolayip diger bezeleri de ayni sekilde yapin
7. Tepsiyi doldurduktan sonra üzerine yag gezdirip önceden isitilmis 180 derecelik firina verin ve nar gibi kizardiginda firindan alip biraz dinlendirdikten sonra ilik servis edin
1. Hamur için unu ve tuzu bir kaba alip üzerine azar azar ilik su ekleyip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin ve 30 dakika dinlendirin
2. Iç harci için haslanmis patatesleri ezin ve baharatlarla tatlandirin
3. Hamuru 3 esit bezeye bölün ve 30 cm çapinda unlanmis tezgahta açin. Üzerine yag gezdirip kenari alin ve diger bezeleri de ayni sekilde yapin
4. Ilk hazirladiginiz bezeyi ellerinizle çekistirip 1 metre çapinda büyüklüge gelene kadar çekistirin
5. Kenar kisimlarina iç harcindan koyup yag gezdirin ve distan içe dogru çekistirerek sarmaya baslayin
6. Orta kismini kesip çember olusturun ve böregi yaglanmis tepsiye alip içten disa dogru dolayip diger bezeleri de ayni sekilde yapin
7. Tepsiyi doldurduktan sonra üzerine yag gezdirip önceden isitilmis 180 derecelik firina verin ve nar gibi kizardiginda firindan alip biraz dinlendirdikten sonra ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder