Malzemeler:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 10 adet kuru kayisi
- 1/2 su bardagi kus üzümü
- Tuz, karabiber
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine bulguru, kiyilmis kuru kayisilari ve kus üzümlerini ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
3. Sicak suyunu ve baharatlari ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
4. Pisen pilavi en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
1. Ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine bulguru, kiyilmis kuru kayisilari ve kus üzümlerini ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
3. Sicak suyunu ve baharatlari ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
4. Pisen pilavi en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder