Malzemeler:
- 750 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet patates
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 750 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet patates
- 1 adet domates
- 1/2 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salcasi
- 1 adet kesme seker
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su
- 1 adet kesme seker
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, toz kirmizi biber
- Sicak su
Köfte için:
- 200 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber
- 200 gr (orta yagli) dana kiyma
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Yemek için sogani, biber ve patatesi dograyip yagda soteleyin
2. Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sekeri, sicak suyu ve baharatlari ilave edip yemegi kisik ateste pismeye birakin
4. Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin minik toplar yapin, yemege ekleyin
5. Bezelye yemegini kisik ateste pisirin
6. Hazir olan yemegi bir miktar dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Yemek için sogani, biber ve patatesi dograyip yagda soteleyin
2. Salçayi, küp seklinde dogranmis domatesi ve bezelyeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3. Sekeri, sicak suyu ve baharatlari ilave edip yemegi kisik ateste pismeye birakin
4. Köfte için kiymayi baharatlarla karistirin minik toplar yapin, yemege ekleyin
5. Bezelye yemegini kisik ateste pisirin
6. Hazir olan yemegi bir miktar dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder