Malzemeler:
*Biftek için:
- 600 gr dana biftek
- Tuz
- Karabiber
- Ayçiçek yagi
*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 t.k. zerdeçal
- 1 t.k. kekik
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 ç.k. ras-el-hanout
- 1 ç.k. pul biber
- 1 ç.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.k. karabiber
- 1 t.k. hardal
- ½ ç.b. ayçiçek yagi veya zeytinyagi
- 1 s.b. su
*Brüksel lahanasi için:
- 500 gr haslanmis Brüksel lahanasi
- 1 y.k. margarin veya tereyagI
- Karabiber
- Tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
*Biftekleri karabiber ve tuz ile tatlandirip çok az bir miktar yagda kizartin.
*Baharatli patates için patatesleri iri küpler halinde dograyip yag ve baharatlarla harmanlayip firin tepsisine alin. Üzerine 1 bardak suyu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pismeye birakin.
*Brüksel lahanasi için önceden haslanmis lahanalari tavada yag ile soteleyin. Baharatlarla tatlandirdiktan sonra sicak servis edin.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder