13 Ekim 2016 Perşembe

BIFTEK, 7 BAHARATLI PATATES, SOTELENMIS BRÜKSEL LAHANASI

Malzemeler:
*Biftek için:
- 600 gr dana biftek
- Tuz
- Karabiber
- Ayçiçek yagi

*Patates için:
- 1 kg patates
- 1 t.k. zerdeçal
- 1 t.k. kekik
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 ç.k. ras-el-hanout
- 1 ç.k. pul biber
- 1 ç.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.k. karabiber
- 1 t.k. hardal
- ½ ç.b. ayçiçek yagi veya zeytinyagi
- 1 s.b. su

*Brüksel lahanasi için:
- 500 gr haslanmis Brüksel lahanasi
- 1 y.k. margarin veya tereyagI
- Karabiber
- Tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
*Biftekleri karabiber ve tuz ile tatlandirip çok az bir miktar yagda kizartin.

*Baharatli patates için patatesleri iri küpler halinde dograyip yag ve baharatlarla harmanlayip firin tepsisine alin. Üzerine 1 bardak suyu ilave edip önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pismeye birakin.

*Brüksel lahanasi için önceden haslanmis lahanalari tavada yag ile soteleyin. Baharatlarla tatlandirdiktan sonra sicak servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder