4 Ekim 2016 Salı

UPSIDE DOWN BANANA CAKE

Malzemeler:
- 4 adet muz
- 4 y.k. toz seker + 2 y.k. su = karamel
- 2 adet yumurta
- 1 s.b. toz seker
- 1 s.b. süt
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 paket vanilya sekeri
- ½ paket kabartma tozu
- 2 s.b. un
- 2 y.k. nisasta

Hazirlanisi:
1) Yuvarlak kek kalibini yaglayip tabanini yagli kagitla kaplayin
2) Bir tavaya sekeri ve suyu alip karamel olusana kadar kaynatin ve yagli kagitla kapli kek kalibina dökün
3) ½ cm kalinliginda dilimlenmis 3 adet muzu karamelin üzerine dizin
4) Bir kabin içinde yumurtayla sekeri çirpin
5) Üzerine vanilya sekerini, sütü, yagi ve püre haline getirilmis 1 adet muzu ekleyin
6) Elenmis unu, nisastayi ve kabartma tozunu sivi malzemelere ilave edip kek hamuru elde edene kadar çirpmaya devam edin
7) Keki önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
8) Pisen keki firindan çikardiktan sonra 5-10 dakika kalibin içinde ilinmasini bekleyin. Daha sonra keki servis tabagina çevirip istege göre krem santi veya dondurma ile servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder