- 50 gr keten tohumu + 50 ml su
- 500 gr un (kepekli de kullanabilirsiniz)
- 20 gr yas maya
- 300 ml su
- 8 gr tuz
- 10 gr margarin
Hazirlanisi:
1) Keten tohumunu 50 ml su ile birlikte bir kaseye alin ve sismesini bekleyin
2) Bütün malzemeleri, suda sismis olan keten tohumuyla birlikte bir yogurma kabinin içine alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
3) Hazir olan ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 30 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
4) Mayalanan ekmek hamurunun fazla gazini alip iki esit parçaya bölün
5) Ekmekleri yuvarlayip yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine alin
6) Üzerini bir bezle örtüp 45-60 dakika kadar mayalanmaya birakin
7) Ikince kez mayalanan ekmekleri önceden isitilmis 210 derecelik firina verip 25-35 dakika kadar pisirin
NOT: Ekmegi bir bütün ekmek halinde ( = yaklasik 1 kg) pisirmek istiyorsaniz eger pismesi 45-50 dakika kadar sürecektir.
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder