Malzemeler:
- 250 gr taze fasülye
- 1 y.k. tereyagi
- 1 adet sogan
- 2 y.k. un
- 2 dis sarimsak
- 2 s.b. tavuk suyu
- 5 s.b. sicak su
- 1 s.b. yogurt
- 1 adet yumurta sarisi
- Tuz, karabiber
*Üzeri için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 ç.k. kuru nane
Hazirlanisi:
1) Sogani ve sarimsaklari ince dograyip yagda kavurun. Ince dogranmis fasülyeleri ekleyip kavurmaya devam edin
2) Suyu ve tavuk suyunu ilave edip kisik ateste haslanmaya birakin
3) Ayri bir kasede yumurta sarisini, unu ve yogurdu çirpin
4) Fasülyeler pistiginde çorbanin suyundan bir kaç kepçe alip yogurtlu karisima ekleyip ilitin
5) Ilittiginiz karisimi karistirarak tencereye ekleyip baharatlarla tatlandirdiktan sonra 2 dakika daha kaynatip altini kapatin
6) Ayri bir tavada yagi isitin, kirmizi biber ve naneyi ekleyip altini kapatin
7) Corbayi kaselere bölüstürdükten sonra üzerine yag gezdirip servis edin
Afiyet olsun :)
8 Ekim 2016 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder