Malzemeler:
- 1 s.b. kirmizi mercimek
- 1 Türk kahvesi fincani bulgur
- ½ Türk kahvesi fincani pirinç
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 y.k. tereyagi
- 7 s.b. su
- Tuz
- Karabiber
*Meyanesi için:
- 1 y.k. un
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kuru nane
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 s.b. su veya et suyu
Hazirlanisi:
1) Ince dogranmis sogani ve sarimsaklari yagda kavurun
2) Bakliyatlari ekleyip 2 dakika kadar da onlarla birlikte kavurmaya devam edin
3) Suyu ve baharatlari ilave edip çorbayi pismeye birakin
4) Ayri bir tencerede meyanesini hazirlayin. Unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
5) Üzerine salçayi ve baharatlari ekleyip kavurmaya devam edin
6) Suyunu ekleyip kisik ateste kaynamaya birakin
7) Bakliyatlar pistikten sonra meyaneyi çorbaya ekleyin ve 5 dakika kadar daha pisirin. Daha sonra çorbayi ister öyle ister mikserleyip servis edin
Afiyet olsun :)
13 Ekim 2016 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder