Malzemeler:
- 5 adet yufka
- 2 adet sogan
- 1 kg patates
- 1 y.k. tuzlu baharat çesnisi
- Karabiber
- 1 t.k. pul biber
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
*Sosu için:
- 200 ml soda
- 1 ç.b. süt
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 adet yumurta
Hazirlanisi:
1) Soganlari ince dograyip yagda kavurun
2) Üzerine rendelenmis patatesleri ve baharatlari ekleyin
3) Harci sogumaya birakip sosunu hazirlayin
4) Bütün malzemeleri bir kasede çirpin
5) Yufkalarin üzerine bir firça yardimiyla sos sürüp yufkalari ortadan ikiye kesin
6) Genis kisimlarina patatesli harçtan koyun ve yufkayi bastan sona sarin
7) Tepsie orta kismindan baslayarak yufkalari gül seklinde yerlestirin
8) Bütün yufkalari bu sekilde yaptiktan sonra üzerine kalan sosunu sürüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan annemize çok tesekkür ediyoruz! *
25 Ekim 2016 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder