17 Ekim 2016 Pazartesi

BAZLAMA

Malzemeler:
• 6 s.b. un
• 1 kase mısır unu
• 1 paket yaș maya
• 1 t.k. tuz
• Ilık su
• Pișirmek için margarin

Hazirlanisi:
Unu bir kabın içine eleyin ve tuzu ilave edin. Ortasına kuru mayayı alıp ılık su ekleyin. Mayayı suda erittikten sonra yoğurmaya bașlayın. Yavaș yavaș ılık su ekleyerek yumușak bir hamur elde edin. Hamuru yaklașık 30-40 dakika oda sıcaklığında mayalandırın. Mayalanmıș hamuru parçalara bölüp mısır ununun üzerinde merdane yardımıyla bir parmak kalınlığında açın. Teflon tavaya yaklașık 1 tatlı kașığı margarin koyduktan sonra bazlamaları alt üst pișirin ve sıcak servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder