Malzemeler:
- 330 gr un
- 35 gr yas maya
- 1 adet yumurta
- 35 gr toz seker
- 120-130 ml su
- 1 t.k. tuz
- 70 gr damla çikolata
*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta
Hazirlanisi:
1) Damla çikolata hariç, bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabinin içine alip güzel bir hamur elde edene kadar yogurun
2) Hazir olan hamuru top haline getirip üzerini bir bezle örtüp 40 dakika mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip damla çikolatayi ekleyip çikolatalari eritmeyecek sekilde hamura dagilmasini saglayin
4) Hamuru ortalama 60 gramlik bezelere bölüp yuvarlayin
5) Cörekleri önceden yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin, üzerini bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
6) Ikinci kez mayalanan çöreklerin üzerine yumurta sürüp önceden isitilmis 200 derecelik firinda 12-15 dakika kadar pisirin
0 yorum:
Yorum Gönder