15 Ekim 2016 Cumartesi

TRIPLE BISCUIT CHEESECAKE

Malzemeler:
- 250 gr speculoos
- 75 gr eritilmis tuzsuz tereyagi
- 400 gr speculoos ezmesi
- 60 gr pudra sekeri
- 500 gr labne peyniri

*Üzeri için: birkaç adet iri kiyilmis bisküvi

Hazirlanisi:
1) 250 gr bisküviyi rondodan geçirip un haline getirin ve eritilmis tereyagi ile karistirin
2) Hazir olan karisimi bir pasta çemberine alin ve üzerine bastirarak pürüzsüz bir taban elde edin
3) Cheesecake tabanini buzdolabinda 30 dakika kadar dinlendirin
4) Cheesecake harci için labne peynirini ve pudra sekerini büyük bir kabin içine alip mikserleyin
5) Üzerine speculoos ezmesini ilave edin ve mikserlemeye devam edin
6) Homojen bir karisim elde ettikten sonra bu harci tabanin üzerini döküp güzelce yayin
7) Cheesecake'i iri kiyilmis bisküvi parçaciklariyla süsledikten sonra en az 4 saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra dilediginiz gibi servis edebilirsiniz

NOT: Speculoos (veya speculaas) Belçika'ya has, zencefil agirlikli bir bisküvidir.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder