Malzemeler:
- 1 y.k. instant maya ( = kuru)
- 1,5 y.k. toz seker
- 2 s.b. ilik süt
- 1,5 ç.b. ayçiçek yagi
- 2 adet yumurta (birinin sarisi ayrilacak, üzeri için)
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar un
*Arasina sürmek için: 2 y.k. eritilmis tereyagi
*Içi için:
- 4 adet büyük boy patates
- Yarim demet maydanoz
- 1 ç.k. pul biber
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
*Üzeri için: 1 adet yumurta sarisi + 1 y.k. eritilmis tereyagi
Hazirlanisi:
1) Hamur için sivi malzemeleri, sekeri ve mayayi karistirin
2) Tuzu ve unu yavas yavas ekleyerek yumusak bir hamur elde edin. Üzerini kapatip 40 dakika mayalanmaya birakin
3) Iç malzemelesi için patatesleri küp küp dograyip hafif tuzlu suda haslayin. Haslanmis olan patatesleri bir çatal yardimiyla biraz ezin ve kiyilmis maydanoz, pul biber ve tuzlu sebze çesnisiyle karistirip daha sonra kullanmak üzere bir kenara alin
4) Mayalanan hamuru ikiye bölün. Parçalardan birini dikdörtgen sekilde açin
5) Erittiginiz tereyagindan hamurun üzerine sürün ve iç malzemesinin yarisini üzerine serpin
6) Hamuru uzun kenarlarindan baslayarak rulo yapin ve ortalama iki parmak genisliginde dilimleyip firin tepsisine dizin
7) Ayni islemi diger hamur parçasina da uygulayin ve tepsiyi doldurun
8) Tepsinin üzerini bir bezle örtüp bu kez 20 dakika mayalandirin
9) Rolularin üzerlerine tereyagli yumurta sarisi sürüp önceden isitilmis 200 derecelik firina verip üzerleri nar gibi kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun :)
13 Ekim 2016 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder