30 Mayıs 2016 Pazartesi

TAZE BÖRÜLCE CORBASI

Malzemeler:
- 150 gr taze börülce
- ¼ adet sogan
- 1 y.k. un
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 s.b. yogurt
- 2 s.b. tavuk suyu
- 2 s.b. sicak su
- Tuz
- Karabiber

*Üzeri için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. nane

Hazirlanisi:
1) Börülceleri temizleyip 1 cm uzunlugunda dograyin
2) Ince dogranmis sogani ve börülceleri bir tencereye alip üzerine tavuk suyunu ve sicak suyu ilave edin
3) Kisik ateste börülceler pisene kadar kaynatin
4) Ayri bir kasenin içinde yumurta sarisini, unu, yogurdu, tuzu ve karabiberi çirpin
5) Börülceler pistiginde çorbadan biraz sicak su alip yogurtlu karisima ekleyip çirparak ilitin
6) Ilittiginiz karisimi tekrar çorbaya ekleyip çirparak kalinlasana kadar pisirin
7) 5 dakika kadar kaynattiktan sonra altini kapatip servis kaselerine bölüstürün ve üzerine naneli yag yakip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder