16 Eylül 2018 Pazar

ARMUT RECELI

Malzemeler:
- 500 gr armut (orta olgunlukta!)
- 2 s.b. su
- 1,5 s.b. toz seker
- 1 ç.k. tarçin
- 1/2 adet limonun suyu

Hazirlanisi:
1) Armutlari yikayip kabuklarini soyun. Orta kisimlarindaki çekirdek kismini çikarin ve minik küp seklinde dograyin
2) Armutlari seker ve su ile birlikte tencereye alip kisik ateste pismeye birakin
3) Reçeli pisirirken ara ara karistirmayi ihmal etmeyin
4) Pismeye yakin içine tarçini ve limon suyunu ilave edin
5) Armut reçeli kivam alip rengi degistiginde atesten alin ve oda sicakliginda karistirarak sogutun
6) Hazir olan reçeli kavanozlara bölüstürüp agzini iyice kapatip serin ve karanlik ortamda kullanacaginiz zamana kadar muhafaza edin
7) Açilan kavanozu daha sonra mutlaka buzdolabinda saklayin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder