14 Eylül 2018 Cuma

ISPANAKLI PATATES PÜRESI + YALANCI VOL-AU-VENT

Malzemeler:
*Püre için:
- 1 kg patates
- 500 gr ispanak
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 200 ml krema
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

*Yalanci vol-au-vent için:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 250 gr mantar
- 1 dis sarimsak
- 200 ml krema ( = 1 kutu)
- 200 ml süt
- 1 y.k. misir nisastasi
- 1 y.k. limon suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Ispanakli püre için patatesleri minik küpler halinde dograyip hafif tuzlu suda haslayin
2) Ayri bir tavada yikanmis ve dogranmis ispanaklari yag ile birlikte soteleyin. Üzerine kremayi katip kalinlasana kadar kaynatin
3) Hazir olan patatesleri bir kaba alin, baharatlarla tatlandirin, üzerine kremali ispanagi ilave edin ve blenderdan geçirin
4) Yalanci vol-au-vent için kusbasi dogranmis tavuk gögsünü tuz, karabiber ile birlikte bir miktar yagda kizartin ve kenara alin
5) Tavaya dogranmis mantarlari alip soteleyin. Sarimsagi, kremayi ve sütte eritilmis nisastayi ilave edip kaynamaya birakin
6) Limon suyunu, sekeri ve pismis tavuklari sosa ekleyip kisik ateste 5-10 dakika kadar pisirin
7) Hazir olan yemekleri birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder